sobota, 15 lutego 2020

Żeberka pieczone w musztardzie i miodzie




Co będzie potrzebne: 

- żeberka - 1.5 - 2 kg 

- musztarda francuska - 5 łyżek
- miód wielokwiatowy - 5 łyżek (najlepiej płynny)
- majeranek - 2 łyżki 


Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Dokładnie myjemy w zimnej wodzie.



Żeberka przekładamy do garnka.
Dodajemy musztardę, majeranek, miód.




Dokładnie mieszamy. Tak przygotowane żeberka odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Możemy je przygotować dzień wcześniej.



Żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego.


Przykrywamy i pieczemy w piekarniku 1,5 godziny w 220 C.
15 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrywkę. Żeberka ładnie nam się przyrumienią.


Miękkie żeberka przekładamy na talerz. Ja podałam żeberka z makaronem. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz