środa, 19 lutego 2020

Pączki z serka homogenizowanego



Co będzie potrzebne:

- serek homogenizowany śmietankowy lub waniliowy - 2 opakowania - 500 ml

- jajka - 5 sztuk
- proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
- mąka pszenna - 3 szklanki
- sól - szczypta
- cukier puder do oprószenia pączków
- olej do smażenia pączków

Jajka wybijamy do miski, roztrzepujemy robotem. Dodajemy serki homogenizowane, mąkę, proszek do pieczenia, sól. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. 





Do szerokiego rondla wlewam olej (dość sporo, tak aby pączki były w nim całe zanurzone).
Łyżeczką nabieramy ciasto i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. 
Łyżeczkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju aby ciasto łatwiej od niej odchodziło.


  1. Pączki smażymy z każdej strony na złoty kolor. Usmażone pączki osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. 
  1. Na koniec oprószamy paczki serowe cukrem pudrem i podajemy. 
  1. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Znikają z talerza w mgnieniu oka. SMACZNEGO. 
  2. Stopień trudności:  łatwe


1 komentarz: