piątek, 31 stycznia 2014

Kurczak z warzywami i makaronem ryżowym po chińsku

Co będzie potrzebne: 
- pierś z kurczaka - 1 podwójna
- makaron ryżowy Vermicelli - 100 g
- cebula - 2 duże sztuki
- mrożone warzywa - mieszanka chińska - 1 opakowanie
- przyprawa chińska 5 smaków - 1 torebka
- olej do smażenia



Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie paski. Tak przygotowane mięso skrapiamy odrobiną oleju i przyprawiamy przyprawą chińską. Mięso odstawiamy na pół godzinki do lodówki. 




Cebulę obieramy, kroimy w piórka.

Na patelni rozgrzewamy olej, mięso wraz z cebulą smażymy na złoty kolor.


Do usmażonego mięsa dokładamy mrożone warzywa - mieszankę chińską. Wszystko razem przesmażamy często mieszając.


Makaron wyjmujemy z opakowania, gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.  



W kubku mieszamy przyprawę 5 smaków z 100 ml ciepłej wody. Wlewamy na patelnię do warzyw i kurczaka. Dodajemy również ugotowany makaron. Potrawę delikatnie mieszamy i przekładamy gorącą na talerze. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz