niedziela, 16 lutego 2014

Kaszanka z cebulką

Co będzie potrzebne:

- kaszanka - 2 sztuki
- cebula - 2 duże
- olej - 3 łyżki


Kaszankę kroimy na gruba plastry, około 3 centymetrowe.


Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Na odrobinie oleju smażymy na złoty kolor.


Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, kładziemy talarki z kaszanki. Smażymy z obu stron, delikatnie obracając.


Usmażone talarki z kaszanki podajemy z podsmażoną cebulką i bułeczką z masełkiem.
Polecam i życzę smacznego.
Stopień trudności:  bardzo łatwe


Kaszankę  podsmażając na patelni można również rozdrobnić widelcem. 





2 komentarze:

  1. Że też udało Ci się tak ładnie usmażyć kaszanę, w takie talarki. Trudna sztuka, mi nie wyszło nigdy tak

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masz rację, kaszanka bardzo często się rozpada, pęka skórka i wtedy mamy kaszankową pastę na patelni, ale też smaczną ;)

      Usuń