poniedziałek, 24 marca 2014

Pasta rybna - makrela z jajkiem i zielonym groszkiem

Co będzie potrzebne: 


- makrela  w sosie pomidorowym w puszce - 200 g
- jaja- 3 sztuki
- zielony groszek konserwowy ekstardrobny w puszce - 200 g

Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu i obraniu kroimy w kostkę.


Groszek odcedzamy, dokładamy do jajek.


Makrelę wraz z sosem pomidorowym wyjmujemy z puszki i przekładamy do miski do jajek i groszku.


Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Większe kawałki makreli rozdrabniamy widelcem. Gotową pastę możemy jeść jako sałatkę, albo na chlebie jako pastę. Można ją dodatkowo doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. U mnie ze względu na to, że je ją również moja mała córka podaje wersję łagodną. SMACZNEGO
Stopień trudności: bardzo łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz