niedziela, 16 lutego 2014

Brzoskwiniowa pierś z kurczaka


Co będzie potrzebne:

- pierś z  kurczaka - 1 podwójna
- brzoskwinie  - 1 puszka
- śmietana  18% - 400 ml
- olej do smażenia
- przyprawy: carry


Piersi myjemy,  kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą carry.  Odstawiamy do lodówki.


Brzoskwinie wyjmujemy z puszki, odsączamy, kroimy w drobną kostkę, wielkości podobnej do kostki kurczaka.


Na patelni rozgrzewamy olej, piersi smażymy dość szybko, cały czas mieszając.


Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojone brzoskwinie. Jeszcze raz wszystko mieszamy i podsmażamy razem około 10 minut. Dodajemy całą śmietanę i dusimy 10 minut. 


Pyszny kurczak gotowy. Ja podałam go z ryżem, smakował wyśmienicie. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  bardzo łatwe





1 komentarz: