poniedziałek, 24 lutego 2014

Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem

Co będzie potrzebne: 
- pierś z kurczaka - 2 podwójne
- pieczarki - 20 dkg
- ser żółty - 20 dkg
- jaja- 3 sztuki (miałam małe jajeczka dlatego dałam 3)
- bułka tarta - 1 szklanka
- przyprawa  vegeta - 1 łyżeczka 
- olej do smażenia

Ser żółty kroimy w plastry.


Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i podsmażamy na odrobinie oleju na złoty kolor.


Jajka wybijamy do miski, bułkę wsypujemy na płaskie naczynie.


Pierś z kurczaka myjemy.


W środku każdej piersi robimy nacięcie ostrym nożem tworząc kieszeń. Tak przygotowane filety posypujemy vegetą, na zewnątrz i w środku.


Do kieszeni w każdej piersi wkładamy po trzy plasterki żółtego sera i łyżkę podsmażonych wcześniej pieczarek.


Kotlety  obtaczamy w bułce, jajku i jeszcze raz w bułce. Smażymy na patelni po 5 minut z każdej strony na małym ogniu pod przykryciem. Przy grubych, mięsistych filetach czas smażenia należy wydłużyć.


Podajemy gorące. Mojej rodzinie najbardziej smakują z frytkami. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe



1 komentarz:

  1. Taką solidną porcję mięcha z frytkami to bym chętnie wciągnął teraz :)

    OdpowiedzUsuń