poniedziałek, 28 września 2015

Tortellini w sałatce z ogórkiem kiszonym

Co będzie potrzebne: 

- tortellini  - jedno opakowanie (u mnie z nadzieniem serowym)
- ogórki kiszone - 3 sztuki

- szczypiorek drobny - 1 pęczek
- ser żółty - 20 dkg
- majonez - 2 łyżki
- pieprz czarny mielony, papryka ostra mielona,
- sól - pół łyżeczki



Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski.





Szczypiorek płuczemy w zimnej wodzie, siekamy drobniutko, dodajemy do ogórka.


Ser żółty tarkujemy na grubych oczkach. Dodajemy na pozostałych składników sałatki.



Tortellini gotujemy w osolonej wodzie. Miękkie wyjmujemy,  odcedzamy, pozostawiamy do przestygnięcia.





Do miski z ogórkami, szczypiorkiem i serem żółtym przekładamy ugotowane pierożki.
Całość przyprawiamy czarnym pieprzem i ostrą papryką, dodajemy dwie łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wkładamy do lodówki, najlepiej smakuje po paru godzinach, można ją przygotować dzień wcześniej. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz