niedziela, 13 września 2015

Wątróbka z winogronami

Co będzie potrzebne: 


- wątróbka drobiowa - 40 dkg
- winogrona zielone  - 200g
- olej - 2 duże łyżki
- przyprawy: pieprz czarny, sól, 


Wątróbki drobiowe oczyszczamy z żyłek i błon. Płuczemy w zimnej wodzie. 


Całe wątróbki obtaczamy w mące.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Smażymy wątróbkę na złoty kolor z obu stron. Uwaga, wątróbka dość mocno pryszcze podczas smażenia.

 
Winogrona myjemy, przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki.

Do usmażonej wątróbki dodajemy pokrojone winogrona.
 
 
Całość dusimy 5 minut na małym ogniu delikatnie mieszając. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną soli. 


To moja kolejna wariacja na temat wątróbki z owocami. Bardzo odpowiada mi połączenie wątróbki z owocami.  SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe
 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz