sobota, 26 września 2015

Kurczak farmerski **


Poprzedni  kurczak farmerski był na tyle dobry, że postanowiłam powtórzyć ten przepis, tym razem zrobiłam tylko udźce. Polecam.


Co będzie potrzebne:
 
- udźce z  kurczaka - 6 sztuk
- olej  - 2 łyżki stołowe
- przyprawa do drobiu: kurczak farmerski




Udźce z kurczaka myjemy w zimnej wodzie.


Mięso smarujemy delikatnie olejem i posypujemy gotową przyprawą z każdej strony (tym razem użyłam mniej przyprawy, poprzednio kurczak był za słony).
 



Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 C. Kurczaka pieczemy około 70 minut. W połowie pieczenia kurczaka obracamy.


Po 70 minutach kurczak jest mięciutki a skórka rumiana. Tym razem podałam kurczaka z pieczonymi ziemniaczkami. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz