niedziela, 25 listopada 2012

Roladki naleśnikowe z szynką



Ostatnio robiłam roladki naleśnikowe z łososiem, tak smakowały znajomym, że postanowiłam wymyślić inną wersję :)

Co będzie potrzebne: 

Na ciasto naleśnikowe:
- jaja- 1 sztuka
- mąka - 1 szklanka
- mleko - 1/2 szklanki
- przegotowana woda - 1/2 szklanki
- sól - szczypta 
- cukier - 1/2 łyżeczki
- olej - 1 łyżka do smażenia

Dodatkowo
- szynka w plastrach (ja użyłam drobiowej) - 200 g
- serek chrzanowy do smarowania - 1 opakowanie - 200 g


Wszystkie składniki potrzebne na ciasto naleśnikowe: jajo, mąka, mleko, woda, sól, cukier wrzucamy do miski i miksujemy robotem do uzyskania gładkiego ciasta. Powinno być dość rzadkie. Smażymy cieniutkie naleśniki.


Ostudzone naleśniki smarujemy cienką warstwą serka o smaku chrzanu, rozkładamy na to  plastry cienko pokrojonej szynki. Zwijamy i wkładamy do lodówki na godzinkę. Po schłodzeniu kroimy skośnie na grubsze plastry. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe 


2 komentarze:

  1. Wykorzystałam Twój przepis i wszystko mi wyszło i było smaczne ale część zmodyfikowałam i zamiast serka chrzanowego dałam sos majonezowo - czosnkowy.Też było smaczne

    OdpowiedzUsuń