poniedziałek, 13 lipca 2015

Pierś z kurczaka smażona w sezamie i wiórkach kokosowych

Co będzie potrzebne: 


- pierś z kurczaka - 1 pojedyncza

- jaja- 2 sztuki

- bułka tarta - 2 łyżki
- nasiona sezamu - 3 łyżki
- wiórki kokosowe - 3 łyżki

- przyprawy: sól, pieprz, vegeta,

- olej do smażenia

 
Pierś z kurczaka myjemy, nacinamy wzdłuż tworząc duży kotlet.


Kotlet solimy, pieprzymy, posypujemy vegetą.



Do jednej miseczki rozbijamy dwa całe jajka, roztrzepujemy widelcem.
 

 A do drugiej wsypujemy bułkę tartą, sezam i wiórki kokosowe.




Składniki panierki mieszamy.




Kotlety z piersi kurczaka obtaczamy w jajku a następnie w przygotowanej panierce. Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący tłuszcz wkładamy kotlety i smażymy z każdej strony na rumiano.



 
Jeszcze ciepłe podajemy na obiad, u mnie tradycyjnie z frytkami. SMACZNEGO.

Stopień trudności: łatwe



3 komentarze:

  1. Wyglada naprawde smacznie! I soczyscie!

    OdpowiedzUsuń
  2. I tak jest, a do tego ma słodki posmak od tego sezamu i kokosu, ja osobiście bardzo lubię mięso na słodko.

    OdpowiedzUsuń