poniedziałek, 13 lipca 2015

Fasolka szparagowa zielona gotowana do obiadu

Co będzie potrzebne: 

- fasolka szparagowa zielona - 1 kg
- bułka tarta - pół szklanki
- masło - 1/3 kostki
- sól - 1 łyżeczka

Fasolę myjemy, odcinamy ogonki. Dłuższe fasolki można przeciąć na pół.


W garnku podgrzewamy wodę, do gotującej wsypujemy sól i wkładamy fasolę.
Gotujemy około 30 minut. Odcedzamy i przekładamy na talerz.


Na patelni rozgrzewamy masło, do gorącego dosypujemy bułkę tartą, energicznie mieszamy i przesmażamy około 1 minuty. Tak przygotowaną bułeczką polewamy ciepłą fasolkę. Podajemy do obiadu, albo jako samodzielną przekąskę. Taka fasolka z powodzeniem może zastąpić podawany do obiadu gotowany kalafior albo brokuł. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
 


 

1 komentarz:

  1. robię identycznie, nawet mam dzisiaj na obiad, z tym, że żółtą :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń