poniedziałek, 13 lipca 2015

Galaretka podwójnie truskawkowa

Co będzie potrzebne: 

- galaretka - 1 truskawkowa
- wrzątek
- truskawki - 100 g


Truskawki myjemy w zimnej wodzie, odrywamy szypułki, zostawiamy na durszlaku do odcieknięcia.



Do głębokiego naczynia wsypujemy czerwoną truskawkową galaretkę, zalewamy 400 ml wrzątku,  rozpuszczamy dokładnie mieszając. Pozostawiamy do ostygnięcia. 
  
Umyte truskawki kroimy w ćwiartki i układamy w pucharkach. 
 

Chłodną galaretkę wylewamy do pucharków, zalewając truskawki.
 
 
 
Chowamy do lodówki. Po godzinie powstaje ładny truskawkowy deser. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe
 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz