niedziela, 17 listopada 2013

Jaja zapiekane w foremkach z ciasta francuskiego

Co będzie potrzebne: 


- ciasto francuskie - gotowe - 1/4 opakowania
- jajka - 2 sztuki
- szynka wieprzowa - 4 plastry
- sól, pieprz czarny, papryka słodka
- masło do posmarowania foremek

Dwie duże foremki do muffinek smarujemy miękkim masłem.


Plastry szynki wieprzowej kroimy w małą kostkę.



Do posmarowanych foremek wkładamy kwadraty wycięte z ciasta francuskiego.



Na ciasto wysypujemy połowę przygotowanej wcześniej szynki.


Na szynkę wybijamy po jednym jajku, solimy i pieprzymy.


Na jako wysypujemy pozostałą część szynki i posypujemy całość czerwoną słodką papryką.



Tak przygotowane foremki wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 230 C, grzałka góra - dół. Pieczemy 10 minut. 
Podajemy ciepłe. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz