poniedziałek, 23 września 2019

Najszybsza znana mi przekąska



Co będzie potrzebne: 
- marchew
- ogórek zielony

- papryka żółta
- papryka czerwona
- seler naciowy

Na sos czosnkowy:
- czosnek - 5  ząbków - przeciskamy przez praskę
- serek śmietankowy - jedno opakowanie - 200 g
- przegotowana woda - 5 łyżek stołowych

- majonez - 1 łyżeczka
- musztarda - 1 łyżeczka
- coś zielonego (natka pietruszki lub koperek)

Warzywa myjemy, marchew, seler naciowy i ogórka obieramy ze skórki, z papryki usuwamy gniazda nasienne. Warzywa kroimy w słupki.

Wszystkie składniki na sos czosnkowy mieszamy, sos można przygotować wcześniej żeby składniki się przegryzły.

Warzywa i sos podajemy na stół w ładnych miseczkach (u mnie w słoikach).
Przystawka gotowa w 5 minut. Polecam
Stopień trudności: bardzo łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz