poniedziałek, 23 września 2019

Koreczki z białej kiełbasy i jajka przepiórczego



Co będzie potrzebne:

- jaja przepiórcze - 12 sztuk

- biała kiełbasa surowa - 3 kiełbaski
- majonez - 2 łyżki

- rzeżucha
- liść laurowy - 2 sztuki
- pieprz czarny, ziele angielskie - kilka ziaren 
- wykałaczki


Białą kiełbasę gotujemy (około 20 minut) w osolonej wodzie w listkiem laurowym, ziarnami pieprzu czarnego i ziela angielskiego.
Ugotowaną kiełbasę wyjmujemy z wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy w grube plastry.
Na każdy plaster białej kiełbasy kładziemy trochę majonezu.


Na majonez kładziemy trochę rzeżuchy.


Jajka przepiórcze gotujemy na twardo w osolonej wodzie (około 3 minut).
Zimne obieramy delikatnie ze skórki.
Na każdy plaster kiełbasy kładziemy jajko przepiórcze, wszystko mocujemy wykałaczką.

Koreczki ślicznie wyglądają, są niewielkie, tak na jeden kęs. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz