poniedziałek, 23 września 2019

Pałki z kurczaka pieczone w majonezie



Co będzie potrzebne: 
- pałki z kurczaka - 12 sztuk
- majonez - 5 dużych łyżek

- przyprawy (przyprawa do kurczaka, kurkuma, pieprz czarny, czosnek, papryka słodka, papryka ostra)
- papier do pieczenia

Kurczaka myjemy.


Przecinamy  ścięgno i odciągamy skórę (po upieczeniu fajnie wygląda pałka i jest za co trzymać).


Wszystkie przyprawy (po około łyżeczki każdej) wsypujemy do majonezu i dokładnie mieszamy.



 Tak przygotowaną mieszanką nacieramy dokładnie kurczaka.



Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy pałki z kurczaka.


Całość pieczemy godzinę w temperaturze 230 C.



Gorącego kurczaka podajemy na obiad z dodatkami albo jako przekąska na towarzyskie spotkanie.
Kurczak pieczony w majonezie jest bardzo soczysty w środku i chrupiący z zewnątrz. Polecam, jest przepyszny. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz