środa, 9 marca 2016

Mlekowiec z roztrzepaną galaretką :)


Co będzie potrzebne:
- galaretki - 5 kolorów - 5 sztuk
- mleko - 400 ml
- żelatyna spożywcza
- wrzątek

Galaretki, każdą oddzielnie wsypujemy do szklanej miski, zalewamy 300 ml wrzątku, dokładnie mieszając rozpuszczamy je. 




Zostawiamy do stężenia.
Zimne galaretki rozdrabniamy widelcem.


 
Galaretki mieszamy ze sobą i przekładamy do tortownicy.




Mleko podgrzewamy w rondelku, dodajemy żelatynę spożywczą (proporcje jak na opakowaniu) mieszamy do rozpuszczenia żelatyny, studzimy.

Do tortownicy, do galaretek wlewamy ostudzone mleko. Wkładamy do lodówki do ściągnięcia. 



Powstaje ładny kolorowy deser. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz