niedziela, 10 maja 2015

Tortilla z szynką i warzywami - roladki

Co będzie potrzebne: 

- tortilla- 3 sztuki
- szynka w plastrach (ja użyłam konserwowej) - 200 g
- serek śmietankowy do smarowania - 1 opakowanie - 200 g
- ogórek zielony - 1 sztuka
- pomidor - 2 sztuki
- sałata lodowa - 5 liści


Tortille smarujemy cienką warstwą serka śmietankowego.


Na serek rozkładamy liście sałaty.


Na sałatę rozkładamy plastry cienko pokrojonej szynki. 


Ogórek i pomidory obieramy ze skórki, kroimy w plasterki.


Na szynkę kładziemy ogórki lub pomidory, kto co lubi.



Przygotowałam też tortillę wegetariańską.



Tak przygotowane tortille zwijamy i wkładamy do lodówki na godzinkę.


Po schłodzeniu kroimy skośnie na grubsze plastry. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz