środa, 20 maja 2015

Kolorowa, wiosenna surówka idealna do grilla

Co będzie potrzebne: 

- ogórek zielony - 1 sztuka
- sałata lodowa - pół główki
- papryka żółta, zielona, czerwona - po pół z każdego rodzaju
- szczypiorek cienki - pół pęczka
- oliwa z oliwek Extra Vergine o smaku pomarańczy - 3 łyżki



Sałatę lodową kroimy drobno w paski.


Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w paseczki.


 Papryczki kolorowe kroimy w paski.


Szczypiorek myjemy, kroimy drobniutko.


Wszystkie składniki surówki wkładamy do miski. Całość skrapiamy oliwą o smaku pomarańczy, delikatnie mieszamy. Surówka do grilla gotowa w 10 minut. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz