środa, 20 maja 2015

Surówka z białej kapusty

Co będzie potrzebne: 

- kapusta biała - pół główki
- koperek świeży - 1 pęczek
- cukier - 1 łyżeczka
- pieprz czarny - szczypta
- majonez - 3 łyżki




Z kapusty obieramy wierzchnie liście, kroimy główkę na mniejsze kawałki.



Kapustę bardzo drobno szatkujemy, ja użyłam robota kuchennego.


Koperek myjemy i drobno kroimy.


Do miski wkładamy kapustę i koperek, przyprawiamy cukrem, czarnym pieprzem i majonezem. Wszystko dokładnie mieszamy.




Gotową surówkę można trochę schłodzić w lodówce, ale nadaje się również od razu do jedzenia. Podaję ją do obiadu, obowiązkowo do smażonej ryby. SMACZNEGO
Stopień trudności:  łatwe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz