sobota, 13 kwietnia 2013

Pasta rybna - śledzie z pomidorami, jajkiem i koperkiem


Co będzie potrzebne: 

- filety śledzowe  w sosie pomidorowym w puszce - 200 g
- jaja- 3 sztuki
- pomidor - 3 sztuki
- koperek - 1 łyżka stołowa



Rybę wraz z sosem pomidorowym z puszki przekładamy do miseczki, rozdrabniamy widelcem.


Pomidory polewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę.


Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu i obraniu kroimy w kostkę.


Jak tylko na rynku pojawia się świeży koperek, kupuję kilka pęczków i zamrażam. Potem w zimę albo w taki dzień jak dziś wyjmuję z lodówki i mam go pod ręką.


Wszystkie składniki: pokrojone pomidory, jajka i koperek dodajemy do ryby, dokładnie mieszamy. Gotową pastę możemy jeść jako sałatkę, albo na chlebie jako pasta. SMACZNEGO
Stopień trudności:  łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz