środa, 27 stycznia 2021

Wątróbka z granatem

 Wątróbka z granatem


Co będzie potrzebne: 


- wątróbka drobiowa - 40 dkg
- granat  - 1 sztuka
- olej - 2 duże łyżki
- przyprawy: pieprz czarny, sól, 


Wątróbki drobiowe oczyszczamy z żyłek i błon. Płuczemy w zimnej wodzie. 


Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Smażymy wątróbkę na złoty kolor z obu stron. Uwaga, wątróbka dość mocno pryszcze podczas smażenia.


Granat przekrawamy na ćwiartki, delikatnie wyjmujemy wszystkie pestki.


Do usmażonej wątróbki dodajemy pestki granatu. Całość dusimy 3 minut na małym ogniu delikatnie mieszając. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną soli. 


To moja kolejna wariacja na temat wątróbki z owocami, bardzo pyszna, polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe



1 komentarz:

  1. Coś mi się wydaje, że mój mąż byłby takim daniem zachwycony :)

    OdpowiedzUsuń