sobota, 7 października 2017

Jajecznica z kurkami




Co będzie potrzebne: 

- jajka - 3 sztuki
- masło - 1 łyżka
- kurki - 20 dkg
- sól

Kurki oczyszczamy, odcinamy brudne od ziemi ogonki. Jeżeli są duże kroimy na drobniejsze części.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę prawdziwego masła. Wrzucamy kurki, podsmażamy 5 minut, aż się przyrumienią. 


Dp kurek wybijamy jajka. Delikatnie mieszając smażymy na średnim ogniu. 


Czas smażenia zależy od tego jaką jajecznicę lubicie, ja wolę bardziej ściętą, smażyłam ją około 3 minuty. 
Gotową jajecznicę przekładamy na podgrzany wcześniej talerz. Solimy. Najlepiej smakuje z bułeczką posmarowaną masłem. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe



1 komentarz: