niedziela, 14 czerwca 2015

Wiosna na talerzu

Co będzie potrzebne: 

- ogórek zielony - 1 sztuka
- sałata lodowa - pół główki
- papryka żółta, zielona, czerwona - po pół z każdego rodzaju
- szczypiorek cienki - pół pęczka
- rzodkiewka - 1 pęczek
- pomidor - 3 małe sztuki
- oliwa z oliwek Extra Vergine o smaku czterech pieprzy (u mnie MONINI) - 3 łyżki


Sałatę lodową kroimy drobno w paski.


Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w paseczki.


 Papryczki kolorowe kroimy w paski.


Szczypiorek myjemy, kroimy drobniutko.


Rzodkiewkę myjemy, odcinamy ogonki, kroimy w półplasterki.


Pomidory zaparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.


Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski. Całość skrapiamy oliwą o smaku czterech pieprzy, delikatnie mieszamy. 


Wiosna na talerzu gotowa. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz