niedziela, 14 czerwca 2015

Naleśniki z serem na ciepło

Co będzie potrzebne: 

Na ciasto naleśnikowe:
- jaja- 1 sztuka
- mąka - 1 szklanka
- mleko - 1/2 szklanki
- przegotowana woda - 1/2 szklanki
- sól - szczypta 
- cukier - 1/2 łyżeczki
- masło - 1 łyżka do smażenia

Na farsz:
- twaróg - 200 g
- żółtka jaj - 3 sztuki
- cukier wanilinowy - 1 opakowanie - 16 g


Wszystkie składniki potrzebne na ciasto naleśnikowe: jajo, mąka, mleko, woda, sól, cukier wrzucamy do miski i miksujemy robotem do uzyskania gładkiego ciasta. Powinno być dość rzadkie. Smażymy cieniutkie naleśniki.


Twaróg przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy żółtka 3 jaj i cukier wanilinowy. Wszystko dokładnie mieszamy.


Na ostudzone naleśniki kładziemy przygotowany farsz. 


Zwijamy naleśnik w trójkąt.


Na patelni rozgrzewamy masło. Wkładamy 4 naleśniki i podsmażamy na złoty kolor.





Naleśniki smakują wyśmienicie. Są słodkie, delikatne.
SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz