sobota, 23 listopada 2019

Przekładaniec warstwowy z buraczkiem i serkiem śmietanowym


Co będzie potrzebne: 

- buraki czerwone ugotowane - 3 duże sztuki - kupuję w Lidlu
- serek śmietankowy kanapkowy - 1 opakowanie - 200 ml
- rzeżucha - do dekoracji

Buraczki obieramy ze skórki.


Kroimy na plastry grubości około 5 mm.


Wycinamy równej wielkości kółka, najlepiej za pomocą obręczy kuchennych.


W obręczy układamy na dnie plaster buraczka czerwonego, następnie smarujemy go grubo serkiem śmietankowym, tak żeby grubość warstwy serka była zbliżona do grubości buraczka. Warstwy powtarzamy 3 razy, kończymy plastrem buraczka.


Tak przygotowane przekładańce układamy na talerzu i ozdabiamy rzeżuchą. Przystawka bardzo ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Polecam na przyjęcia.
SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz