sobota, 23 listopada 2019

Łódeczki z cykorii nadziewane sałatką z tuńczykiem


Co będzie potrzebne: 

- cykoria - kilka sztuk
- cebula - jedna sztuka
- papryka czerwona, zielona, żółta - po kawałku z każdej
- tuńczyk w sosie własnym - jedna puszka
- kukurydza - jedna puszka
- jajka - 4 sztuki
- majonez - 4 łyżki
- sól, pieprz do smaku

Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę.


Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne, kroimy w kosteczkę. 


Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę.


Do miski wrzucamy cebulę, paprykę, kukurydzę, jajka, tuńczyka (bez sosu).



Dodajemy sól, pieprz i majonez. Wszystko delikatnie mieszamy.


Łódeczki z cykorii napełniamy przygotowaną sałatką. Układamy na talerzu, dekorujemy.
Szybka i smaczna przekąska. Fajnie chrupie. Polecam. Smacznego.
Stopień trudności:  łatwe 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz