sobota, 23 listopada 2019

Ziemniaczki dla leniwych z sosem czosnkowym


Co będzie potrzebne: 

- kulki ziemniaczane mrożone - 1 opakowanie - 500 g

Na sos czosnkowy:
- czosnek - 5  ząbków - przeciskamy przez praskę
- serek śmietankowy - jedno opakowanie - 200 g
- przegotowana woda - 5 łyżek stołowych

- majonez - 1 łyżeczka
- musztarda - 1 łyżeczka
- coś zielonego (natka pietruszki lub koperek)


Wszystkie składniki na sos czosnkowy mieszamy, sos można przygotować wcześniej żeby składniki się przegryzły.

Mrożone kulki ziemniaczane wysypujemy na blaszkę.
Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C.


Gorące przekładamy na talerz.


Kulki ziemniaczane podajemy razem z sosem czosnkowym.  Są przepyszne i takie proste w przygotowaniu. Polecam.
Stopień trudności: bardzo łatwe


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz