niedziela, 18 września 2016

Zapiekana pierś z kurczaka w boczku

Co będzie potrzebne: 


- pierś z kurczaka - 2 pojedyncze sztuk
- boczek wędzony - 10 cienkich plastrów
- cebula - 3 sztuki

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w paski.




Boczek wyjmujemy z opakowania, każdy pasek piersi owijamy w plaster boczku.


Boczek jest wędzony, więc słony, dlatego nie przeprawiam już kurczaka.
Na patelni obsmażamy roladki z każdej strony na złoto.



Roladki przekładamy na talerz, a na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę.
Do naczynia żaroodpornego przekładamy usmażoną cebulą, a na nią układamy roladki z piersi. Całość zapiekamy w piekarniku 20 minut, podajemy gorące. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz