niedziela, 2 grudnia 2012

Frankfurterki w cieście francuskim

Co będzie potrzebne: 
kiełbaski frankfurterki - 10 sztuk
- ciasto francuskie - gotowe - jedno opakowanie


Gotowe ciasto francuskie rozwijamy, układamy na nim kiełbaskę -  frankfurterkę i zwijamy. Odcinamy ostrym nożem gotowy kawałek. Podobnie postępujemy ze wszystkimi kiełbaskami. W miejscu styku ciasta mocno dociskamy. 
Gotowe zawinięte kiełbaski kroimy na kawałki grubości 1 - 2 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.


Piekarnik nagrzewamy do temperatury 230 C, grzałka góra - dół. Pieczemy 15 minut. 



Najlepiej smakują ciepłe. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe



1 komentarz:

  1. zrobiłem. spróbowałem. i sie ucieszylem :D frankfutrerki kupilem w carrefourze od henryka kani

    OdpowiedzUsuń