sobota, 29 grudnia 2012

Chipsy jabłkowe


Co będzie potrzebne: 
- jabłka twarde słodkie - 10 średnich sztuk
- sok z połówki cytryny

Dodatkowo
- papier do pieczenia


Jabłka myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy pestki. Tak przygotowane jabłka kroimy na jak najcieńsze plasterki. Wysypujemy je na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny. 
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 50 - 60 C i pieczemy, a raczej suszymy cztery godziny.


Po wyjęciu z piekarnika jabłka trzymałam jeszcze przez jeden dzień blisko ciepłego grzejnika.
Jak ktoś nie lubi twardej skórki polecam jabłka obrać i dopiero ususzyć. Bardzo smaczna przekąska, polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz