piątek, 14 stycznia 2022

Parówki wieprzowe zapiekane z pieczarkami i serem

 

Co będzie potrzebne: 

- parówki wieprzowe - 4 sztuki
- pieczarki - 30dkg
- ser żółty  - 20 dkg
- pieprz świeżo mielony
- czosnek granulowany
- sól

Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, przesmażamy na odrobicie oleju na złoty kolor.


Do pieczarek dodajemy przyprawy, dokładnie mieszamy.


Parówki przekrawamy na pół i delikatnie nacinamy ostrym nożem. Do nacięcia - kieszonki wkładamy farsz pieczarkowy.


Na koniec posypujemy parówki tarkowanym żółtym serem. 
Tak przygotowane parówki wkładamy na nagrzanego piekarniki - 200 C, opcja grill. 
Zapiekamy tylko do rozpuszczenia się żółtego sera. Podajemy jeszcze gorące. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz