niedziela, 26 sierpnia 2018

Ogórkowe roladki nadziewane twarogiem


Co będzie potrzebne: 

- rzodkiewka - 10 sztuk
- szczypiorek - 1 pęczek
- twaróg - 1 opakowanie - 200 g
- ogórek zielony długi szklarniowy - 2-3 sztuki
- pieprz czarny, szczypta soli 

Rzodkiewki kroimy w drobną kostkę.


Szczypiorek siekamy drobno. Razem z rzodkiewką dodajemy go do twarogu. Przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.


Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plasterki, ja użyłam obieraka.


Na każdy plasterek ogórka nakładamy łyżkę twarogu. Zwijamy w ruloniki.


Gotowe przekładamy na talerz. Smaczna i ładnie wyglądająca przystawka. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz