poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowo-śmietanowym z majerankiem

Co będzie potrzebne:


- piersi kurczaka - 0.5 kilo
- pieczarki - 200 g
- śmietana  30% - 200 ml
- olej do smażenia
- przyprawy: sól, czarny pieprz, majeranek, czosnek



Piersi myjemy,  kroimy w paski, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. 


Smażymy delikatnie z obu stron.


Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, przekładamy na patelnię, podsmażamy, przyprawiamy majerankiem i czosnkiem.


Do usmażonych pieczarek dodajemy całą śmietanę i dusimy 5 minut. 


Usmażonego wcześniej kurczaka przekładamy do sosu.


Całość dusimy jeszcze 10 minut.


Pyszny kurczak gotowy. Ja podałam go z brązowym ryżem. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz