poniedziałek, 27 maja 2019

Żaglówki z faszerowanych jajek



Co będzie potrzebne:
  
- jaja- 5 sztuki 

- majonez - 2 łyżki 

- papryka ostra w proszku - pół łyżeczki
- ser żółty w plastrach - do dekoracji
- czerwona papryka świeża - do dekoracji
- kilka wykałaczek


Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka. 



Do miseczki wkładamy żółtka jajek, majonez i ostrą paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy. 






Gotowy farsz wkładamy do połówek jajek. 

Z sera w plastrach robimy żagle ;) a z czerwonej papryki flagę. 



Tak przygotowane jajeczka ślicznie wyglądają na stole, a i smakują wyśmienicie. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz