poniedziałek, 11 marca 2019

Pomidorki nadziewane twarogiem z rzodkiewką i rzeżuchą


Co będzie potrzebne: 
- pomidorki na gałązce - 10 - 15 sztuk
- twaróg - 10 dkg
- śmietana 18 % - 3 łyżki
- rzodkiewka - 5 sztuk
- rzeżucha - garść
- sól i pieprz do smaku

Pomidorki odrywamy od gałązek, ale tak żeby zostawić przy nich szypułki.


Pomidory myjemy. Odcinamy czubeczki. Z nich będą przykrywki.


Wydrążamy delikatnie środek, odwracamy i układamy na ręczniku papierowym żeby odciekły.



Twaróg mieszamy ze śmietaną.


Rzodkiewki myjemy, kroimy w drobną kosteczkę. 
Rzeżuchę siekamy. Wszytko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.



Pomidorki nadziewamy twarogiem. układamy na talerzu.
Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem można ozdobić jeszcze troszkę rzeżuchą.
SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe



1 komentarz:

  1. Widzę, że na Twoim blogu wiosna pełną parą :) Czekałem na takie przepisy całą zimę!

    OdpowiedzUsuń