poniedziałek, 11 marca 2019

Ogórkowe roladki nadziewane twarogiem 2


Co będzie potrzebne: 

- szczypiorek - 1 pęczek
- twaróg - 1 opakowanie - 200 g
- ogórek zielony długi szklarniowy - 1 sztuka
- śmietana 18 % - 3 łyżki
- pieprz czarny, szczypta soli 


Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy do niego śmietanę.


Szczypiorek siekamy drobno. Dodajemy go do twarogu. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.



Ogórki kroimy w cienkie plasterki, ja użyłam obieraka.



Na każdy plasterek ogórka nakładamy łyżkę twarogu. Zwijamy w ruloniki.
Gotowe przekładamy na talerz. Ja ułożyłam je w piramidę.



Na koniec posypałam całość szczypiorkiem. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz