niedziela, 3 marca 2019

Koreczki z chleba tostowego - mini kanapki



Co będzie potrzebne: 

- chleb tostowy - 10 kromek
- sałata - 2 liście
- ser żółty - kilka plastrów 
- szynka konserwowa - kilka plastrów
- salami - kilka plastrów
- serek śmietankowy do smarowania pieczywa - 1 opakowanie

Robimy koreczki :)
Z kromek chleba tostowego odkrawamy skórkę, kromki smarujemy serkiem śmietankowym.
Na jedną kładziemy szynkę, na drugą ser żółty, na trzecią salami, na czwartą sałatę.
Teraz kładziemy kromki na siebie, kolejność dowolna, ostatnią warstwę musi stanowić sucha kromka chleba tostowego.

Tak przygotowaną kromkę przekrawamy na cztery części, tworząc cztery koreczki chlebowe. 
W każdy koreczek wkładamy wykałaczkę i układamy na talerz.
Super wygląda i fajnie smakuje. Polecam na imprezkę. SMACZNEGO.  



Na tortille, które są na talerzu znajdziecie przepis tutaj:  Tortilla z szynką i warzywami


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz