niedziela, 18 stycznia 2015

Śledziowa sałatka z jajkiem i czerwonym burakiem

Co będzie potrzebne: 

- cebula czerwona - 1 sztuka
- śledzie matiasy - 4 płaty
- buraki czerwone gotowane - 2 duże sztuki
- jajka - 4 sztuki
- majonez - 3 łyżki
- sól, pieprz czarny


Cebulę obieramy z łupinek, kroimy w bardzo drobną kosteczkę. 


Płaty śledziowe kroimy w paski, a następnie w kostkę. 


Ugotowane buraki obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę.


Jajka gotujemy na twardo.
Po ugotowaniu, studzimy je, obieramy i kroimy w mała kostkę.


Do miski wkładamy pokrojoną cebulę, śledzie, buraka, jajka, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładamy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę schładzamy w lodówce. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz