piątek, 4 kwietnia 2014

Surówka z kiszonej kapusty

Co będzie potrzebne: 

- kapusta kiszona - 0,5 kilograma
- marchew - 1 sztuka
- cukier - 1 łyżeczka
- pieprz czarny - szczypta
- oliwa z oliwek extra vergine - 4 łyżki


Marchew myjemy, obieramy, tarkujemy na drobnych oczkach.


Kapustę kiszoną, jeżeli ma dużo soku odciskamy. Następnie kroimy drobno.


Do miski wkładamy marchew, kapustę, przyprawiamy cukrem, czarnym pieprzem i dobrą oliwą. Wszystko dokładnie mieszamy.


Gotową surówkę można trochę schłodzić w lodówce, ale nadaje się również od razu do jedzenia. Podaję ją do obiadu, obowiązkowo do smażonej ryby lub wątróbki. SMACZNEGO
Stopień trudności:  łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz