wtorek, 8 kwietnia 2014

Cukinia - smażone panierowane talarki

Co będzie potrzebne: 

- cukinia - 2 sztuki
- jajko - 1 sztuka
- bułka tarta - 1/2 szklanki
- olej - 4 łyżki do smażenia


Cukinię myjemy, kroimy na pół - centymetrowe plastry.


Do jednej miski wybijamy jajko, roztrzepujemy widelcem, odrobinę solimy. Do drugiej miski wsypujemy tartą bułkę.
Talarki z cukinii moczymy w jajku a potem w bułce i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor.  


Usmażone talarki przekładamy na ręcznik papierowy.


Jak cukinia odcieknie z tłuszczu przekładamy ją na talerz i podajemy gorącą jako przekąskę.
SMACZNEGO
Stopień trudności:  łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz