środa, 11 marca 2020

Jajka z farszem pieczarkowym


Co będzie potrzebne:

- jaja - 4 sztuki

- pieczarki - 20 dkg
- majonez - 2 łyżki
- masło - 1 łyżka (do przesmażenia pieczatek)
- pieprz czarny świeżo mielony, sól

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka.




Pieczarki myjemy. Trzemy na tarce na grubych oczkach. 



Pieczarki przesmażamy na odrobinie masła. Tak żeby odparowała z nich woda. Do pieczarek dodajemy ugotowane żółtka, majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.


Połówki jajek nadziewamy pieczarkowym farszem. Dekorujemy listkami bazylii.
Jajeczka fajnie smakują jak farsz jeszcze jest ciepły. Jajeczka szybko znikają ze stołu. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe




1 komentarz: