środa, 20 lipca 2016

Paczuszki z ciasta francuskiego z truskawkami


Co będzie potrzebne: 

- ciasto francuskie świeże - 1 opakowanie
- truskawki - 20 dkg
- białko  jajka - 1 sztuka
- cukier  - 1 łyżka


Truskawki myjemy.


Kroimy w kosteczkę, posypujemy cukrem, mieszamy.

 
Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy kwadraty wielkości 10x10 centymetrów.


Na każdy kwadrat ciasta francuskiego kładziemy łyżeczkę truskawek.


Zawijamy rogi tworząc paczuszki.


Tak przygotowane paczuszki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie smarujemy białkiem i posypujemy odrobiną cukru


Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 C i pieczemy 15 minut. 


Ciasteczka są pyszne, najlepiej smakują ciepłe. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz