niedziela, 2 sierpnia 2015

Schab w sosie pieczarkowo - śmietanowym

Co będzie potrzebne:


- schab - 0.5 kilo - porcja na 6 kotletów
- pieczarki - 200 g
- śmietana  30% - 200 ml
- olej do smażenia
- przyprawy: sól, czarny pieprz, pietruszka



Schab myjemy, kroimy kotlety, przyprawiamy solą i pieprzem.

Smażymy delikatnie z obu stron.



Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, przekładamy na patelnię.
 
 
 Podsmażamy, przyprawiamy pietruszką (ja miałam suszoną, ale fajnie jak byłaby świeża).
 


Do usmażonych pieczarek dodajemy całą śmietanę i dusimy 5 minut. 


Usmażone wcześniej kotlety ze schabu przekładamy na talerz, polewamy gorącym sosem pieczarkowo - śmietanowym i podajemy.
SMACZNEGO.

Stopień trudności:  łatwe
 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz