niedziela, 18 listopada 2018

Makaronowe muszle nadziewane sałatką z tuńczyka















Co będzie potrzebne: 

- makaron muszle - jedno opakowanie
- cebula - jedna sztuka
- papryka czerwona - jedna sztuka
- tuńczyk w sosie własnym - jedna puszka
- kukurydza - jedna puszka
- jajka - 5 sztuk
- koperek - jeden pęczek
- majonez - 4 łyżki
- sól, pieprz do smaku

Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę.


Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne, kroimy w kosteczkę. 


Do miski wrzucamy cebulę, paprykę, kukurydzę.



Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę.


Do miski dodajemy jajka, tuńczyka (bez sosu) i posiekany koperek.




Dodajemy sól, pieprz i majonez. Wszystko delikatnie mieszamy.


Makaron gotujemy w osolonej wodzie.



Muszelki napełniamy sałatką z tuńczyka. Fajnie wygląda i dobrze smakuje. Taka inna propozycja podania sałatki. SMACZNEGO.
Stopień trudności:  łatwe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz