niedziela, 21 lutego 2016

Galaretka różowa podana troszkę inaczej


Co będzie potrzebne:

- serek mascarpone - 1 opakowanie - 250 g
- śmietanka kremówka 30% - 250 g
- cukier puder - 1 łyżeczka
- galaretka różowa - 1 opakowanie


Śmietanę ubijamy robotem na wysokich obrotach. Do ubitej dodajemy serek mascarpone i cukier puder, mieszamy łyżką do połączenia składników.

Galaretkę rozpuszczamy w pół litra gorącej wody. Mieszamy i zostawiamy do stężenia.
Zimną rozdrabniamy widelcem.
 


Do pucharków wkładamy na przemian galaretkę i wcześniej przygotowany krem.
Galaretka w troszkę innym wydaniu, mojej rodzince bardzo przypadła do gustu. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe



2 komentarze:

  1. Fajne to:) b. lubię galaretkę z bitą śmietaną, nastepnym razem zrobię wg Twojego pomysłu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja uwielbiam galaretki i już kończą mi się pomysły jak je jeszcze podawać :)

    OdpowiedzUsuń