niedziela, 22 listopada 2020

Pasta rybna - makrela w pomidorach, jajko, ogórek kiszony, koperek

 

Co będzie potrzebne: 

- filet z makreli  w sosie pomidorowym w puszce - 2 puszki
- jaja - 4 sztuki
- ogórek kiszony - 3 sztuki
- koperek - 1 łyżka stołowa
- majonez - 1 łyżka


Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu i obraniu kroimy w kostkę.


Ogórki koszone obieramy ze skórki, kroimy w małą kosteczkę.


Jak tylko na rynku pojawia się świeży koperek, kupuję kilka pęczków i zamrażam. Potem w zimę albo w taki dzień jak dziś wyjmuję z lodówki i mam go pod ręką.


Wszystko razem mieszamy z łyżką majonezu.


Puszki otwieramy i całą zawartość ryby wraz z sosem pomidorowym z puszki przekładamy do miseczki, rozdrabniamy widelcem.



Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Próbujemy, możemy doprawić świeżym mielonym pieprzem. Gotową pastę możemy jeść jako sałatkę, albo na chlebie jako pasta. SMACZNEGO
Stopień trudności:  łatwe


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz