sobota, 16 stycznia 2016

Zapiekanki z pieczarkami, cebulą i kiełbasą

Co będzie potrzebne:


- bagietki - 3 sztuki
- pieczarki - 20 dkg
- cebula - 2 duże
-
masło
- olej - 2 łyżki
- kiełbasa śląska - 1 pęto
- przyprawy: czosnek, pieprz, papryka słodka, 


Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i obsmażamy na patelni na odrobinie oleju.


Cebulę  obieramy, kroimy w piórka, obsmażamy na patelni na złoty kolor.


Kiełbasę śląską obieramy ze skórki, kroimy w słupki.


Ser żółty tarkujemy.


Bagietki przekrawamy na pół.
 

 Smarujemy bułki masłem.


Kładziemy wcześniej przygotowane składniki. Pieczarki, cebula, kiełbasa, ser żółty, przyprawy.


Tak przygotowane bagietki zapiekamy w piekarniku około 15 minut.
 

 Ser się rozpuścił, zapiekanki gotowe.


Zapiekanki są chrupiące, mają dużą ilość dodatków, tak jak lubię. Polecam. SMACZNEGO.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz